ADD, Sakine Kılıç'ın haklarını iade etti.

ADD, Sakine Kılıç

Erdek ADD Eski Başkanı Emekli Hakim Sakine Kılıç'ın askıya alınan üyeliği genel merkez genel kurulunda gündeme alındı.


ADD ERDEK ESKİ ŞUBE BAŞKANI SAKİN KILIÇ`ın... paylaşan: zeki-karadeniz

Erdek ADD eski şube Başkanı Emekli Hakim Sakine Kılıç’ın askıya alınan üyeliği genel merkez genel kurulunda gündeme alınarak karara bağlandı.

Ankara’daki genel kurulda, hakkındaki iddialara açıklık getirmesi için söz verilen Sakine Kılıç’ın kürsü konuşması ardından genel kurul nezdinde yapılan oylamada %80 dolayında üyenin kabul oyu ile eski Erdek ADD şube Başkanı Sakine Kılıç’ın üyelik hakları iade edildi.

Sakine Kılıç’ın üyelik haklarının iadesi ardından Erdek ADD ilçe Başkanlığı bir basın toplantısı düzenleyerek, hak iadesini dernek üyeleri bazında kamuoyuna müjdeli haber olarak verdi.

Erdek ADD şube Başkanı H. Yeşim Avcı Uğurlu;

7 – 8 Haziran 2014 tarihinde Türkiye’nin dört bir yanından gelen delegelerle büyük bir coşku ile Genel Kurul yapılmıştır.

Tüm delegeler ülkenin bağımsızlığı bütünlüğü, insan hak ve özgürlüklerinin korunması ve hukukun üstünlüğü konularında görüş bildirmişlerdir.

Genel Kurul’un Erdek Şubesi için ayrıca bir önemi ve yeri vardı. Çünkü ADD Erdek eski Başkanı Sakine Kılıç’ın üyeliği Genel Merkez tarafından askıya alınmıştı. Ancak bu kararın Derneğimiz Tüzüğü gereği Genel Kurul delegeleri tarafından verilmesi şartı vardır.

Divan Başkanı bu konuda kendisini savunmak için Sakine Kılıç’a söz verdi. Sakine Kılıç genel kurulu selamlayarak konuşmasına başladı ve kendisinin köy enstitüsü mezunu bir babanın kızı olarak Atatürkçülüğü savunmak bir yana ailece Atatürkçülüğü yaşadıklarını söylediği an büyük alkışlarla desteklendi.  Atatürk İlke ve Devrimlerinden asla taviz vermeyeceğim dedi.

Bilahare yapılan oylama sonucunda %90’ı aşan bir çoğunlukla kararı ile üyeliği askıdan düştü ve hakları geri iade edildi.

Sakine Kılıç’a yapılan bu haksızlığın giderilmesi dernek yönetimimizce büyük bir sevinçle karşılanmıştır. Bundan sonra kaldığı yerden derneğimize büyük katkıları olacağına içtenlikle inanıyoruz.

Hepinize saygılar sunarız. ‘’ dedi.

ADD Şube Başkanı H. Yeşim Avcı Uğurlu’nun ardından bilgilendirme açıklaması yapan eski Başkan Sakine Kılıç’ta, ADD kurultayında kendine söz verilmesinin büyük önem arz ettiğini vurgulayarak,  bu şekilde aklanmış olarak üyelik haklarının iade edilmesinin kendisi adına sevindirici bir davranış olduğunu söyledi.

 

 

 



  • Pazartesi 33.2 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.3 ° / 16 ° Güneşli